Wat een beauty! Ik heb het niet over die prachtige treffer die de spits maakte, want doelpunten vielen er niet. Ik heb het over het stadion. Het Stadion am Zoo ligt prachtig naast de Schwebebahn. Bij het uitkomen van de competitieprogramma's ging deze wedstrijd regelrecht in mijn groundhop agenda. Met dik gedrukte letters. Het stadion staat al sinds dat ik groundhop, al is dat nog niet zo lang, hoog op het lijstje. Mijn belevenis in het uitvak bij de bekerfinale eind mei, zorgde ervoor dat ik er nog meer zin in had! 

Met een oud studiegenoot reden we uit angst voor files meer dan ruim op tijd weg. Een voordeel was dat we genoeg tijd hadden om een rondje om het stadion te maken en een lekker biertje te drinken. 

Ook hier was weer een grote politiemacht op de been, maar een grimmige stemming heeft er niet geheerst. 

 

Rot Weiss Essen wil dit jaar definitief de stap maken naar de 3. Bundesliga. Wuppertaler SV wil vooral niet degraderen. Dit was ook af te zien aan de wedstrijd. Wuppertaler SV kwam er eigenlijk niet aan te pas. Rot Weiss Essen wilde wel voetballen, maar tot kansen kwamen de bezoekers niet. In feite was het een verschrikkelijke wedstrijd. Na 10 minuten wisten we het eigenlijk al: dit blijft 0-0! En helaas, zelfs een doelpunt in de laatste seconde van Essen zorgde niet voor verandering. Deze werd namelijk afgekeurd vanwege buitenspel.