Wegens geldgebrek, geen auto en een bedrijfsfeest in de avond dwongen mij vandaag om het groundhoppen in de buurt te blijven. Toevallig zag ik dat de Kloetinge Fanatics een busreis organiseerde, om zo hun mannen naar de titel te schreeuwen. De busreis gaat naar voetbalclub VV Zuidland, met de scooter slechts 20 minuutjes. Door genoemde factoren op voorhand een prima groundhop.

Eenmaal op de scooter begon het langzaam aan te druppelen. De wind begon hard te waaien en de lucht werd zwart. Godzijdank waaide deze bui over. Na 20 koude minuten arriveerde ik op het terrein van VV Zuidland. Bij de, met alle respect, boerenclub was net de supportersbus van VV Kloetinge aangekomen. Al snel was het duidelijk dat we hier te maken hadden met een serieuze supportersgroep. Hoe vaak gaat immers een volle bus met supporters naar een wedstrijd in de Eerste Klasse? Met spandoeken en confetti spuiters was het al snel duidelijk dat deze gasten hun club niet alleen vocaal zouden steunen. 

 

De Kloetinge Fanatics zorgden met pyro en gezang voor een mooie opkomst. Toch uniek op dit niveau! Of zoals de Duitsers zo mooi zeggen: Liebe kennt keine Liga! De spelers hebben deze steun zeker gevoeld, want binnen een minuut lag de openingstreffer al in het doel: 0-1! Hierna voltrok zich een bizar saaie wedstrijd. Er zijn meer kannen bier getapt dan dat er kansen zijn gecreëerd. De scheidsrechter begon mee te delen in de malaise door heel inconsequent te fluiten. Uiteindelijk kreeg zelfs Zuidland nog grote kansjes op de gelijkmaker. Gelukkig maakte Kloetinge op het einde van de wedstrijd haar kansen wel af. De eindstand werd 0-3. VV Zuidland kwam door een rare beslissing nog met tien man te staan. VV Kloetinge blijft in de strijd om het kampioenschap en de terugkeer naar de Hoofdklasse. De thuisploeg wacht echter precies het tegenovergestelde, degradatie dreigt.