20 september: VV Capelle - FC Gronigen

VV Capelle – FC Groningen. Een mooi bekeraffiche. Zeker gezien het feit dat ik slechts 20 minuten van Sportpark ’t Slot studeer. De wedstrijd stond alleen gepland om 17:00. Afijn, op het laatste moment besloot ik toch naar de wedstrijd te gaan.

VV Capelle is de nummer 8 van de zaterdag afdeling van de Derde Divisie. Zeker geen verkeerde positie, als je ziet dat de een team als Quick Boys onder zich houden. De club werd opgericht in 1930 en speelt sindsdien op de huidige plek. Sportpark ’t Slot beschikt over een oude tribune waar zo’n 500 toeschouwers plaats kunnen nemen. Wat mij opviel bij het binnen stappen van het terrein was het ontbreken van verlichting. Dit zal dan ook wel de reden zijn van het vroege tijdstip.

FC Groningen krabbelt weer een beetje op na de waardeloze competitiestart. In Utrecht werd afgelopen week met maar liefst 1-5 gewonnen. FC Groningen zou vandaag geen spelers sparen.

Omdat ik het laatste college uur maar oversloeg, was ik lekker vroeg op het complex. Ruim 5 kwartier van te voren was het sportcomplex nog bijna uitgestorven. Slechts 3 Groningen supporters zag ik staan, evenals 6 politieagenten. Een handjevol stewards van de plaatselijke trots en dat was het eigenlijk wel. Er heerste een heerlijk relaxte stemming, zoals dat wel vaker is bij amateurclubs. Echter speelde hier vandaag wel een profclub. Dat was dus nergens aan te merken. De teammanager van Groningen liep vrolijk tussen het publiek door en maakte een praatje met iedereen. De profs van Groningen moesten in ouderwetse kleedkamers omkleden.

Inmiddels was het 17:00 uur en dat betekende de aftrap. Afgezien van de 30 fanatics en evenveel ‘normale’ supporters van FC Groningen, hoopte iedereen op een bekerstunt. Die droom was 15 minuten later al aan diggelen geschoten. Een vrije trap werd door Hoesen geweldig binnen geschoten. Na 14 minuten zorgden Groningen zelfs voor de 2-0. Tussendoor had Capelle wel 2 aardige kansen laten liggen, maar het gat was geslagen. Beide ploegen kregen nog wel kansjes, maar tot de rust konden we geen doelpunten meer noteren.

In de tweede helft ging VV Capelle vol op jacht naar de aansluitingstreffer. Vooral Tim Vincken, oud speler van Feyenoord, was daar dichtbij. Groningen kroop een aantal keer door het oog van de naald, waarna het na een corner de wedstrijd op slot gooide: 0-3. Dat het ook nog 0-4 werd maakte op dat moment niemand meer uit. De 1500 toeschouwers waren trots op de ploeg, wat ook zeker terecht was. Met een klein beetje mazzel hadden ze hier zomaar door kunnen bekeren!