Vitesse Delft - SV Nootdorp

Op zaterdag 10 december staat er een onvervalste dubbel op het programma. Vitesse Delft - SV Nootdorp is de eerste wedstrijd van de dag. Op een regenachtige en mistige dag troffen de twee middenmoters elkaar op Sportpark Tanthof. 

Vitesse Delft heeft een ouderwets amateurcomplex. Het hoofdveld bestaat, zoals het hoort, uit echt gras. Er staat een kleine tribune voor de toeschouwers die graag willen zitten. Voor de 'fanatiekere' fans heeft de club een soort keet neer gezet. Daar wordt slechte Nederlandse muziek gedraaid, maar bovenal wordt er bier geschonken. 

Nadat we een biertje te hebben gedronken in de kantine, kon de wedstrijd gaan beginnen. Al snel konden we genieten van een doelpunt, want na tien minuten voetbal was de eerste goal al gevallen. De uitploeg kwam op voorsprong. De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Vlak voor rusten besloten we ons plekje achter het doel om te wisselen voor een plaatsje in de gezellige kantine van Vitesse Delft. Het mooie van het bezoeken van wedstrijden in het amateurvoetbal, is dat je zeer degelijke prijzen betaalt voor je consumpties. Dit in tegenstelling tot wedstrijden in de top competities. 

De tweede helft begon wel spectaculair. Enkele minuten na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Lang konden ze niet genieten van deze voorsprong, want een centrale verdediger moest met zijn tweede gele kaart van het veld af. Beide gele kaarten mogen discutabel worden genoemd, evenals de rest van het optreden van de leidsman. Het offensief van Nootdorp kon van start. Het leidde tot een omsingeling, maar tot kansen leidde dit amper. 

Als groundhopper juich ik maar zelden echt voor een doelpunt. In de absolute slotfase was dit wel het geval. Een middenvelder van Vitesse Delft ging op avontuur met de bal, passeerde 3 verdedigers en mikte binnenkant paal. De bal stuiterde terug in het veld en diezelfde avonturier schoot vervolgens de rebound gecontroleerd binnen: 2-1. Zelfs de oudere supporters stonden op de banken bij dit moment. Dit zijn de mooie momenten in het voetbal. De underdog die in de laatste minuut scoort. Iedereen dacht dat het wel afgelopen zou zijn na dit moment. Maar de leidsman toonde aan niet te beschikken over een goed lopend horloge, want in de 97e(!) minuut, 3 minuten na het doelpunt, schoot Nootdorp alsnog de gelijkmaker binnen. Hierna vond de arbiter het schijnbaar wél tijd. Dit leverde uiteraard tot veel commentaar van de thuisploeg op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen