Na lang, lang wachten staat eindelijk weer de derby van Groesbeek op het programma. Achilles '29 tegen De Treffers. Wit-zwart tegen Rood-zwart. Vorige maand bezocht ik al een club uit Groesbeek. Toen liet de uitploeg van vandaag, de Treffers, geen al te beste indruk achter. Echter staat vandaag de derby op het programma, vorm maakt dus niet uit. Dat Achilles '29 misschien wel op een faillissement af stevent, is dus ook voor heel even niet belangrijk. Er dient 'gewoon' gewonnen te worden. 

Iets na drie uur komen mijn vader en ik aan op Sportpark de Heikant. Het is druk. Zo'n 3.000 toeschouwers zijn op deze wedstrijd afgekomen. Een geweldig groot aantal, als je bedenkt dat Groesbeek slechts 12.000 inwoners heeft. Een kwart van het voetbalgekke dorp is dus aanwezig op het sportpark. Een mooi, ouderwets sportpark. Het is er knus en eigenlijk niet voor te stellen dat hier vorig jaar nog betaald voetbal werd gevoetbald. Afijn, de spelers komen het veld op!

En dat gaat gepaard, zoals het hoort, met vuurwerk. De supporters van de Treffers hebben fakkels, vlaggen en rookpotten bij zich. Het zorgt voor een mooi beeld. De sfeer vanuit het publiek slaat direct over op het veld. Geen enkele speler trekt zijn voet terug. Er worden opstootjes veroorzaakt en harde tackles gemaakt. Tel daarbij een flinke regenbui op en je weet dat de voetballiefhebber intens geniet. 

Na acht minuten ontploft De Heikant voor het eerst. De spits schiet een goed uitgespeelde aanval knap binnen: 1-0. De Treffers zijn van plan direct te antwoorden. Ze gaan op jacht naar de gelijkmaker. Maar de bal wilt maar niet het doel in vliegen. Schoten vliegen net naast, een kopbal wordt van de lijn gehaald en de keeper speelt een goede pot. Vlak voor rust schiet de spits ook nog eens de bal op de lat. Ondertussen mist Achilles ook nog een aantal kansen. Tel daarbij op dat beide ploegen op of net over het randje spelen en je kan concluderen dat het een heerlijke derby is. 

Na rust lijkt de wedstrijd even stil te vallen. Dit duurt echter niet al te lang. Beide ploegen gooien weer een hoop passie in hun spel. De Treffers lijkt op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt word afgekeurd door de arbitrage. Die arbitrage heeft de wedstrijd overigens perfect onder controle. Nog binnen een kwartier na rust scoort Achilles '29 de 2-0. De moed zakt de bezoekers niet in de schoenen. Nog binnen vijf minuten lijkt de wedstrijd volledig te kantelen. De 2-1 valt plotseling en twee minuten later krijgt Achilles ook nog eens een rode kaart. Het publiek houdt zijn adem in. De geplaagde ploeg gaat deze voorsprong toch niet weggeven?

De Helden van de Heikant gooien er nog een schepje bovenop. Op een volgepakt sportpark gaan de Treffers op zoek naar de gelijkmaker. Echter komen ze totaal niet meer in de wedstrijd. Op een enkel afstandschot na, wordt de uitploeg niet meer gevaarlijk. Achilles'29 boekt zodoende een hele welkome overwinning!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.