Vorig seizoen besloot de KNVB eindelijk de voetbalpiramide open te gooien. Zodoende staat vandaag de eerste Tweede Divisie wedstrijd op het programma: BVV Barendrecht neemt het op tegen SV Spakenburg. Direct na afloop zou ik vertrekken naar Maassluis. Waar de verrassende en tevens laatste algeheel amateurkampioen Excelsior Maassluis het op zou nemen tegen bekerverrassing VVSB. 

Afijn, we beginnen dus in Barendrecht. Dit terrein ligt op slechts een half uurtje rijden van mijn woonplaats af. Dus het was een rit van niks. De plaatselijke BVV is één van de twee voetbalclubs van Barendrecht. Rivaal VV Smitshoek speelt momenteel in de hoofdklasse. Spakenburg moet het dit jaar doen zonder hun beroemde derby. Wat mij betreft een absoluut gemis voor deze competitie

De wedstrijd begon stipt op tijd en de spelers waren er ook meteen klaar voor. Spakenburg nam meteen de overhand, maar de thuisploeg verweerde zich goed. Met o.a. een bal op de paal en een bal van de doellijn afgehaald, kwam de BVV goed weg. Verrassend was het dan ook dat de thuisploeg halverwege de eerste helft na een mooie aanval op voorsprong kwam. Vlak voor rust trok SV Spakenburg de stand nog recht. In de tweede helft zocht ik een plekje op bij het uitvak van Spakenburg. Dit was niet meer dan een hekje met wat afzetlint. Lekker back to basic voetbal kijken dus! 

In de tweede helft zou zich een ware thriller ontwikkelen! Tot tweemaal kwam de thuisploeg op voorsprong. Deze voorsprong hielden ze tot tien minuten voor tijd vast. Echter kreeg daarna de uitploeg het geluk aan haar zijde. Dit resulteerde in een 3-5(!) eindstand. 8 goals in de eerste wedstrijd in de Tweede Divisie. Wat een begin!

Na de 8 goals in de vorige wedstrijd hoopte ik wederom op een leuke wedstrijd. Ik zal het kort houden, want ik kwam bedrogen uit.

De amateurkampioen tegen de bekerverrassing van vorig seizoen. Dat moest wel een topwedstrijd worden. Misschien mede door deze hoge verwachtingen kwam iedereen bedrogen uit. Kansen bleven uit, waarna een eigen doelpunt in de 65e minuut de wedstrijd enigszins openbrak. Hierna volgde enkele kansjes voor beide teams. Vlak voor tijd gooiden Excelsior Maassluis de wedstrijd op slot: 2-0. 

10 goals in twee wedstrijden. Een goed begin van het seizoen in de Tweede Divisie!