Na 3 dodelijk spannende weken met kampioensstress, is het zaterdag 20 mei eindelijk weer eens tijd om te groundhoppen. Vandaag staat onder andere de nacompetitie wedstrijd RKVV Westlandia - Rijsburgse Boys op het programma. Afgelopen woensdag won Westlandia enigzins verassend de heenwedstrijd bij Rijnsburgse Boys met 1-2. Rijnsburg moet vandaag op zijn minst met één doelpunt verschil winnen, om een verlening af te dwingen.

Ondanks de slechte uitgangspositie waren de supporters uit Rijnsburg massaal meegereisd. Op een gezellig druk sportpark scheen de zon heerlijk. Iedereen had er overduidelijk zin in. De fanatieke uit supporters hadden zich rechts achter het doel gevestigd. De overige fans stonden gezellig door elkaar heen. De uien, de bijnaam van de uitploeg, zorgen met vlaggen en gezang voor een mooie opkomst. Bij Westlandia wordt er een groene rookpot open getrokken. De eerste 8 minuten van de wedstrijd zijnvoor Westlandia. Met een grote kans en een bal op de paal mocht de uitploeg van geluk spreken dat ze nog op 0-0 stonden. Dit beseffen ze maar al te goed. 12 minuten na de bal op de paal staat het namelijk 0-3! Na een aantal waarschuwingen te hebben gekregen, waaronder een bal die van de lijn werd gehaald, scoort Rijnsburg de eerste goal. Westlandia raakt hierdoor compleet van slag waardoor Rijnsburg de 0-2 en de 0-3 op het scoreboard zet. Het mag een wonder heten dat er hierna, door beide teams, niet meer gescoord wordt. 

Ondertussen vloeide het bier rijkelijk. Bovendien waren de broodjes hamburger voortreffelijk, ondanks dat de beste mevrouw een nog niet erkend gehoorprobleem heeft. De tweede helft begon tam. Na een dik kwartier lijkt Rijnsburg de wedstrijd definitief te beslissen. Tijdens het vieren van de goal zijn de supporters zo enthousiast dat de boarding het niet meer houdt. Tientallen supporters vallen over elkaar en de juichende spelers heen. 

Enkele minuten later maakt een reusachtige invaller, die zeker groter dan twee meter is, de 1-4. Ineens leek er weer iets van hoop te gloren. Het groen-witte gedeelte van het sportpark lijkt er plots weer in te geloven. Westlandia gaat alles of niets spelen. Dit resulteert in kansen, maar dan vooral voor de bezoekers. Uiteindelijk valt de beslissing enkele minuten voor het einde van de wedstrijd. De 1-5 wordt uitbundig gevierd. Na afloop volgt een mooie pitch invasion, tot paniek van enkele stewards! De uien mogen dromen van de Tweede divisie. Echter wacht eerst nog Spakenburg.