Derbyday: Rijnsburgse Boys - Quick Boys

6 jaar geleden troffen deze twee buren elkaar voor het laatst, toen werd Rijnsburgse Boys ten kosten van Quick Boys kampioen. Beide sportvelden liggen op slechts 5,5 kilometer bij elkaar vandaan. Alsof dat nog niet genoeg ingrediënten voor een mooie derby zijn, speelt er ook nog eens een speler van de aartsrivaal van Quick Boys mee. Jeffrey Jongeneelen speelde in het verleden voor vv Katwijk. Tegenwoordig komt hij uit voor Rijnsburgse Boys, maar iedereen in de gemeente weet van zijn clubvoorkeur. Vandaag staat de beladen Gemeente Derby op het programma!

Dat het een beladen wedstrijd zou worden, was mij meteen duidelijk bij aankomst op het sportterrein. De Quick Boys supporters moesten via een aparte ingang naar binnen. Voor een buitenstaander was het onmogelijk om aan die zijde plaats te nemen. Dat de angst voor incidenten niet ongegrond is, bewijst het feit dat Quick Boys zich 6 jaar terug flink had misdragen op Sportpark De Middelmors.

De buren uit Rijnsburg werden ten kosten van de Katwijkers kampioen. Volgens supporters van Rijnsburg hebben de blauwen toen het sportpark van een ongeplande renovatie voorzien.Een half uur voor aanvang verlieten de eerste supporters van de thuisploeg de kantine. Direct was zichtbaar dat het vuurwerk zou worden vandaag. Sowieso in de letterlijke zin van het woord. De fakkels en rookpotten werden open en bloot uitgedeeld. Inmiddels begon de korte zijde achter het doel zich flink te vullen met thuissupporters. De Quick Boys fans zouden zich vooral aan de lange zijde opstellen. Zij waren vandaag aanwezig met zo’n duizend supporters! Inmiddels was het tijd voor de opkomst der beider elftallen.

 

De rook was gelukkig net opgetrokken, want binnen 3 minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong! De spits kopte een voorzet geweldig binnen. Direct werd er weer een nieuwe lading fakkels opengetrokken. Echter waren deze fakkels nog aan het branden toen de gelijkmaker er al weer inlag. We hadden nog geen zes minuten gevoetbald, maar de stand was al 1-1! Quick Boys wilde direct doorpakken, wat bijna in de voorsprong resulteerde. Twee grote kansen werden gemist, waarna geklungel in de verdediging werd afgestraft door Jeffrey Jongeelen. De aanvaller rende direct naar de uitfans toe, om zijn clubvoorkeur voor Katwijk nog eens wat kracht bij te zetten.

We hadden 10 minuten gevoetbald en al drie doelpunten gezien. Dit zou wellicht de mooiste derby van het seizoen kunnen worden! Dit begon ik steeds meer te geloven toen de spits van Rijnsburgse Boys om geweldige wijze ook nog eens de 3-1 maakte. En dat allemaal binnen het half uur voetbal. Het was nog niet voorbij voor de eerste helft. Wederom geklungel in de verdediging zorgde voor de vierde en de vijfde goal voor de thuisploeg. 5-1 bij rust! Helaas leek de wedstrijd dus al beslist.

En dat was helaas ook zo. Direct na de rust miste Quick Boys nog een grote kans. Maar heel veel meer wist het niet meer te creëren. De 6-1 en de 7-1 vielen ook nog. De vernedering was compleet. Een seizoen waarin toch al vrij weinig lukt voor Quick Boys en dan ook nog eens vernederd worden door de buurman. Direct na de derby vertrok ik naar VV Katwijk, dat thuis speelt tegen VVSB. Daar werd toch een klein feestje gevierd door de Katwijk supporters. Dat feestje werd nog groter toen Jongeneelen nog even langs kwam, in Rijnsburgse Boys kledij.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen