Supportersland Nederland

Nederland, het land dat het WK van 2018 wilde organiseren. Het land dat supporters uit onder andere Duitsland, Engeland, Zweden, Denemarken en Rusland had moeten gaan ontvangen.

Een lachertje. Zo blijkt de afgelopen tijd, alwéér. Vorig jaar stolen supporters van SC Heerenveen het groepsdoek van de Groningen Fanatics. In de Ultrawereld betekent dit maar één ding: het einde van je groep. Deze week verschenen de supporters voor de rechter. Het OM eiste voor één van de verdachte een celstraf van 8 maanden! 8 maanden voor een uit de hand gelopen actie. Eén van de verdachte zat daarnaast nog eens 11 dagen in voorarrest. 11 dagen! Dan is er nog iets heel opvallend, maar niet ongebruikelijk voor de KNVB en voetbalorganisaties. De verdachten hebben allemaal al een stadionverbod opgelegd gekregen. De verdachten waren op dat moment nog niet eens voor de rechter verschenen! Bovendien kan je je afvragen tot waar de KNVB macht heeft om een stadionverbod te geven, immers speelde beide clubs niet eens tegen elkaar.

Als je niets met geweld te maken heb, merk je niks van deze regels. Fout! Persoonlijk merk ik het nu zelf wéér. Ik wil graag de derby bezoeken tussen FC Oss - FC Den Bosch. Juist, echt niet de grootste derby van het land. Maar bij clubs en burgermeesters heerst vooral paniek en onwil. Een kaart kopen is onmogelijk, aangezien ik niet uit de directe omgeving van Oss kom.

UPDATE: Aankomende zaterdag, 25 november, moeten Feyenoord supporters in Emmen (!) op de bus stappen voor de wedstrijd tegen FC Groningen. Reden: de burgemeester heeft, uit angst voor Rotterdammers in de binnenstad ná de wedstrijd, ervoor gekozen om een opstapplek 50 km buiten Groningen te kiezen. Dat dit alles natuurlijk gigantisch supporters onvriendelijk is, lijkt niemand uit te maken! Normalisatie? Angst regeert nog steeds!


Nederland, het land waar angst en onwil regeert.