Deel I - Lostground Kaldeborn, Heerlen

Zaterdag 12 november - Het groundhoppen zal vandaag de gehele dag in beslag gaan nemen. Om half 9 vertrokken Danny en ik richting het drielandenpunt. Vandaag stonden twee wedstrijden en meerdere lostgrounds op het programma. De eerste wedstrijd stond om 14:00 op het programma. In de Duitse Regionalliga West speelt Alemannia Aachen tegen Köln II. Om 19:30 speelt in het Belgische Nijlen de plaatselijke KFC tegen de buren uit Houtvenne. Een lekker druk en vol programma dus. 

De eerste stop is ruim 2,5 uur rijden verderop. Al vroeg haal ik Danny op in Schiedam, waarna we vol het gaspedaal indrukken richting Limburg. De eerste stop is de lostground Kaldeborn, in Heerlen. Er valt niet heel veel geschiedenis over dit sportterrein te vinden. Door meerdere (misgelopen)fusies heeft er echter nooit een profclub in het grote stadion gespeeld. 

Bij aankomst blijkt het oude voetbalstadion inderdaad niet meer voor voetbal gebruikt te worden. Het ingegraven voetbalveld is vervangen door twee hockeyvelden. Op de foto's die ik online had bekeken, zag de accommodatie er nog bijgehouden uit. In die staat verkeerd het stadion nu niet meer. Integendeel, op sommige plaatsen staat het onkruid anderhalve meter hoog! Samen met de velen gevallen herfstbladeren en de grote hoeveelheid mos, levert dit in elk geval prachtige beelden op!  Handig om te weten, waar mijn reisgenoot in Sollingen niet over een hekje heen wist te klimmen, lukte het hem dat vandaag wel. 

Na het bezoeken van deze lost ground, staat al snel de volgende plek op het programma: Lost Ground Kaalheide!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Footballromantic
3 jaar geleden

Hallo Han,

Dat is helemaal in orde!

Gr Stefan

Han
3 jaar geleden

Hallo, ik ben Han van Groundhoppersnet en vraag permissie om een aantal van jouw schitterende foto's met uitdrukkelijke bronvermelding te publiceren op een facebookpagina die gewijd is aan internationale grounds en stadions.

Metvr gr.
Han

Rating: 5 sterren
1 stem