Deel II - Lostground Kaalheide, Kerkrade

Zaterdag 12 november - Het groundhoppen zal vandaag de gehele dag in beslag gaan nemen. Om half 9 vertrokken Danny en ik richting het drielandenpunt. Vandaag stonden twee wedstrijden en meerdere lostgrounds op het programma. De eerste wedstrijd stond om 14:00 op het programma. In de Duitse Regionalliga West speelt Alemannia Aachen tegen Köln II. Om 19:30 speelt in het Belgische Nijlen de plaatselijke KFC tegen de buren uit Houtvenne. Een lekker druk en vol programma dus. 

Vanaf Lost Ground Kaldeborn in Heerlen is het twee keer schakelen en je bent in Kerkrade. Daar staat het oude stadion van S.V. Roda JC. Het nieuwe stadion staat er ook, natuurlijk. Het oude stadion, de Kaalheide, bevindt zich in een groene woonwijk. Tegenwoordig is het een heel sportcomplex, waar de jeugd van Roda JC traint en speelt. 

Nog nooit had ik ook maar één (bewegend) beeld van dit stadion gezien. Slechts het adres had ik opgezocht. Ik was dus zeer verbaasd toen we het stadion betraden. Buiten een grote hoeveelheid, goed bijgehouden, terracing, heeft het stadion ook een mooie hoofdtribune. Helaas ontbreken alleen de lichtmasten. Die zijn, lees ik achteraf, in 2013 wegens slecht onderhoud gesloopt. Jammer. Op de hoofdtribune zijn de ''vrienden-van-Roda JC-stoeltjes'' onder gescheten door vogels.

Ook hier leveren de herfstbladeren weer mooie beelden op, in dit toch al zo fotogenieke stukje historische grond. 

We hadden nog 2,5 uur over, dus besloten we nog twee tribunes in Duren te bezoeken.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen