Katwijk - vvsb 

Een rit van vijf hele minuten waren uiteraard niet genoeg om mij weer een beetje te doen opwarmen. Nadat ik Rijnsburgse Boys in een bizarre derby met 7-1 zag winnen van Quick Boys, wist ik niet zo goed wat ik van deze wedstrijd mocht verwachten. In elk geval was het duidelijk dat de rivaliteit vanuit Katwijk tegen Quick Boys net zo groot is als andersom. In de, overigens wonderschone, tribune van Katwijk werd over niks anders gepraat dan de 7-1.

Nadat ik een patat oorlog en een biertje naar binnen had gewerkt, was het tijd om naar buiten te gaan. Een half uur voor de wedstrijd was het nog een dode bedoeling. Slechts een handje vol kinderen hadden zich inmiddels op de boarding achter het doel verzameld. Zij dachten alvast de beste plek van de dag bemachtigd te hebben.

Het sportterrein is, wanneer er geen hond rondloopt, niks bijzonders. Een hypermoderne tribune valt op. Verder is er een overdekte staantribune die zich over de helft van het veld uitstrekt.

De minuten voor de wedstrijd liep het snel vol op de overdekte tribune achter het doel. Het begon inderdaad een zeer gezellig boel te worden. Tegelijkertijd met het opkomen van het veld werd er aan de overkant van het veld een aantal fakkels en paars – gele rookpotten af gestoken. Onder de, inmiddels bomvolle, tribune werden er een aantal oranje rookpotten afgestoken. Opeens was er sfeer en gezang. Dit duurde maar van korte duur. De thuisploeg verloor de toss en moest dus van kant wisselen. Dat had tot gevolg dat bijna iedereen van het ene doel naar het andere doel verhuisde.

De eerste helft leek op de eerdere wedstrijd van vanmiddag. Veel kansen over en weer. Helaas vielen er geen doelpunten. Na 25 minuten kreeg Katwijk de controle over het duel. Dit resulteerde in nog meer kansen, maar de doelman van VVSB pakte een hoofdrol. Hij pakte drie zekere doelpunten, wat zorgde voor een 0-0 ruststand. In de rust stroomde de kantine weer propvol.

Na de rust stond de zijde achter het doel helemaal vol. Het gaf een Engels aandoend sfeertje. Dicht op het veld, onder een afdakje. De fanatieke kinderen hingen regelmatig in de netten. Gesteund door de ijskoude wind in de rug ging Katwijk op zoek naar de openingstreffer. Toen kort na rust de 1-0 viel, steeg er een luid gejuich op! Even later ging het helemaal los. De 2-0 leek namelijk gemaakt te worden. Echter keurde de scheidsrechter om een merkwaardige reden het doelpunt af. Woedende fans scholden de scheidsrechter, die overigens een prima pot floot, de huid vol.

Na een kwartier ging de ijskoude wind gelukkig liggen. Dit zorgde ervoor dat VVSB wat uit de schulp knoop. De thuisploeg had het nagelaten de wedstrijd te beslissen en dus roken de paars – gelen bloed. Wederom onderscheidde een keeper zich. Ook de keeper van Katwijk pakte een paar uitstekende ballen. Het was billen knijpen in de laatste minuten. Het laatste fluitsignaal werd dus met luid gejuich begroet! Ook door mij, want een warme auto klonk bijzonder goed in de oren. Helaas ben ik nog een studerende groundhopper die nog geen automatisch opwarmende auto heeft ;)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen