28 mei: rOT WEISS ESSEN - WUPPERTALER SV

Deze trip moest het toetje van het seizoen gaan worden. De regionale bekerfinale tussen 2 rivalen, de winnaar plaatst zich voor de eerste ronde van de DFB Pokal. Rot Weiss Essen had wederom een teleurstellend seizoen achter de rug. De ambitieuze club wil al jaren de stap maken naar de 3. Bundesliga. Wuppertaler SV was zojuist Oberliga meister geworden. Door het winnen van de titel spelen volgend jaar beide clubs in competitieverband weer tegen elkaar. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Rot Weiss Essen. 

Enkele dagen voor de finale kreeg ik een verzoek van De Publiekswissel of hij mee mocht rijden naar Essen. Dit was zo geregeld en op zaterdag ochtend reden we naar Duitsland. Wat nog niet helemaal was geregeld waren 2 wedstrijdkaarten. Maar ach, dat zal wel goed komen. 

In een café om de hoek bij het stadion dronken we een paar biertjes. Daar raakten we ook in gesprek met supporters van RWE. Ondertussen liepen de Wuppertaler SV supporters gewoon door het 'thuispubliek' heen. De massale aanwezigheid van de politie zorgde er wellicht ook voor dat niemand iets geks zou doen. Afijn, anderhalf uur voordat de wedstrijd zou beginnen had ik afgesproken met mijn connectie. Het betrof hier een persoon werkzaam bij WSV. Hij zou een kaart voor mij hebben in het uitvak. Na wat zoeken en rondvragen vond ik de beste man en hij had inderdaad een wedstrijdkaart voor mij! Ik nam dus plaats in het 5.000 man tellende uitvak. 

 

Rot Weiss Essen startte de wedstrijd goed. De favoriet nam direct de overhand en creëerde een aantal goede kansen. De WSV werkte hard, en kreeg zelfs een uitgelezen kans. De Griekse reus miste echter voor open doel. En zoals de voetbalwet dan geldt: dan vliegt hij er aan de andere kant in! En dat was helaas ook zo. In de tweede helft scoorde notabene de linksback het mooiste doelpunt wat ik het seizoen had gezien. Hiermee besliste hij de wedstrijd. Uiteindelijk werd het nog 3-0, maar de Wuppertaler SV fans bleven achter hun ploeg staan. Hun ploeg had immers een buitengewoon goed seizoen gedraaid. De supporters lieten duidelijk hun trots en waardering blijken voor de prestaties van het team. Zelfs na het fluitsignaal bleven de fans fanatiek zingen. Het leek wel of zij de beker hadden gewonnen. 

https://www.instagram.com/p/BF-r0S3vy0R/?taken-by=footballromantic

Na afloop zocht ik mijn reisgenoot weer op. We dronken nog wat bij het café. Na een half uur verschenen daar de inmiddels aangeschoten spelers van de bekerwinnaar. Op de blote voeten en met een biertje in hun hand vierden zij de titel met hun fans. Fantastisch! Na 3 kwartier besloten we maar eens naar huis te gaan, we moesten immers nog een flink stuk rijden. 

Het seizoen zit er dus op! Mijn eerste groundhop seizoen sluit ik dus op een perfecte manier af. Volgend seizoen zal ik zeker de derby bezoeken in het machtige Stadion am Zoo in Wuppertal.