24 september: FC Dordrecht - fC Volendam

Nadat de wedstrijd tussen ASWH - ODIN '59 was afgelopen, stapten we in de auto om naar Dordrecht te rijden. Daar stond namelijk de wedstrijd FC Dordrecht tegen Volendam op het programma. FC Volendam leek een gemakkelijke avond tegemoet te gaan. De Dordtenaren hadden namelijk nog geen wedstrijd gewonnen dit seizoen. De Schapenkoppen speelden 2 jaar terug naar een jaartje in de Eredivisie, echter lijkt dat alweer een eeuwigheid gereden.

Dik anderhalf uur voor de aftrap stond het stadion al wagenwijd open: een jeugdwedstrijd was nog aan de gang. We waren dus flink op tijd en om geen anderhalf uur door te brengen in een leeg stadion besloten we maar om een biertje te gaan drinken in het supportershome.

Niets aan de buitenkant van het stadion oogde nieuw. zo ook het supportershome! Dat supportershome was niet meer dan een soort stacaravan die je bij opa en oma vroeger op de camping zag. Ook het bijbehorende onkruid en de sauna achtige temperatuur was inbegrepen! Maar het draait hier maar om 2 dingen: voetbal en gezelligheid.

FC Volendam had de steun van zo'n 50-75 supporters die wel zin hadden in een feestje! Zij waren goed te horen en zorgden ook voor wat pyro. Deze rook bleef lekker hangen op het veld, wat zorgde voor een mysterieus sfeertje. Hoewel de supporters wel konden overtuigen, konden de spelers van FC Volendam dat niet zeggen. Kansen werden gemist, en FC Dordrecht kwam zowaar op voorsprong. Dit zorgde uiteraard voor in-de-hekken-hangende-feestvierders. Een heerlijk gezicht in een ouderwets stadion.

Ook in de tweede helft lukten het de bezoekers niet om te overtuigen. Ondanks dat, wie anders, Jack Tuyp nog wat kansen miste, kwam FC Dordrecht niet meer gigantisch in de problemen. Nadat de scheidsrechter de spannende slotfase affloot, kon het publiek de hekken in. Zo ook de ruim 900 aanwezige basisschoolkinderen. Zij hadden door Dordt een prachtige zaterdag avond gekregen!