Nederland kent een aantal voetbalgekke dorpen. Katwijk (o.a. Quick Boys & VV Katwijk) en Spakenburg (SV Spakenburg & IJsselmeervogels) zijn daar twee voorbeelden van. Groesbeek mag echter ook in dat rijtje. Er wonen nog geen 13.000 mensen, toch kent het dorp zes voetbalclubs. Tot vorig jaar speelde zelfs éen club, Achilles '29, in de Jupiler League. Tel daarbij de Treffers (Tweede Divisie) en VV Germania Groesbeek (Hoofdklasse) op, en je weet dat ze hier van voetbal houden. 

De Treffers - FC Lienden word door de overijverige speaker nog omgedoopt tot ''een derby van Gelderland'', maar daar mag natuurlijk geen sprake van zijn. Waar er wel sprake is, is een prachtig zonnetje. Met de geel-oranje-bruine herfstbladeren op het veld is het heerlijk genieten voor de tijd van het jaar. Daarbij komt dat Hans Kraay Jr. coach is van de bezoekers. Waar hij op TV altijd een eigenaardige persoonlijkheid is, laat hij dit op het veld ook zien. Met veel geschreeuw op de, overigens prima leidende, arbitrage, is hij het middelpunt van de aandacht. Vreemd. 

De bezoekers komen vandaag wel op voorsprong in een wedstrijd waarin De Treffers het betere van het spel hadden. Op dat moment hadden de Treffers al een aantal kansen laten liggen. Dik vijf minuten na de openingstreffer staat het echter alweer gelijk door een gelukkig doelpunt van de thuisploeg. Door een overduidelijke penalty komen De Treffers na rust ook nog op 2-1. De wedstrijd sleept zich voort, waarna de spits van De Treffers een één-op-éen kans krijgt om het duel te beslissen. Hij mist. Een aantal minuten later geeft de arbiter een strafschop, voor Lienden. De bal wordt hard door het midden geschoten: 2-2. De bezoekers krijgen nog wat kleine kansjes, maar meer dan een gelijkspel zou niet verdiend zijn geweest.