Twee uur voordat ik vanuit Nijmegen in de trein wil stappen, kijk ik nog even snel of de wedstrijd bij Rijssen Vooruit om 14.00 of 14.30 begint. Tot mijn grote schrik is de wedstrijd afgelast. Een grote teleurstelling, de prachtige tribune staat al geruime tijd op mijn lijstje. Gelukkig zijn er meer dan genoeg alternatieven, want dit weekend staat ook de tweede ronde van de districtsbeker op het programma. Zodoende valt het oog dus op CSV Apeldoorn, titelhouder, tegen Terschuurse Boys. Na een dik uur reizen kom ik aan in het koude, regenachtige Apeldoorn. 

Sportpark Orderbos is een prachtig decor voor deze matig bezochte bekerwedstrijd. Midden is een bos doemt het gigantische complex van Christelijke Sport Vereniging Apeldoorn op. Twee maanden terug stond hier nog de KNVB Bekerwedstrijd tegen Willem II op het programma. Toen kwamen er zo'n 2500 supporters op af. 

Een zeer matige wedstrijd, waarin Hoofdklasser CSV Apeldoorn uiteindelijk wel wint van de derde klasser, zorgt ervoor dat er tijd genoeg is om mooie plaatjes te schieten.