24 september: ASWH - ODIN '59

Vandaag stond de topper in de Derde Divisie Zaterdag op het programma. Beide ploegen zijn vorig seizoen gepromoveerd in de nieuwe voetbalpiramide. Het mag daarom een verassing worden genoemd dat vandaag de nummer 1 tegen de nummer 3 voetbalt. 

ASWH is in bloedvorm. De ploeg won afgelopen week in de KNVB beker met maar liefst 0-3 bij De Treffers, dat een niveau hoger voetbalt. 

De wedstrijd begon stipt om 15:00. Op dat moment stond nummer 2 Lisse al met 3-0 voor, dus beide ploegen wisten wat er moest gebeuren om de koppositie te pakken. 

ASWH wilde het spel maken. ODIN '59 kwam vooral om te counteren. En dat loonde voor de bezoekers. Na een kwartier voetbal counterde ODIN '59 naar de 0-1. De slimme spits scoorde via de binnenkant van de paal. 

Binnen 5 minuten leek de thuisploeg weer op gelijke hoogte te komen. De scheidsrechter gaf een, terechte, strafschop. Echter had de assistent scheidsrechter buitenspel geconstateerd, dus het feestje ging niet door! ASWH bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar kansen volgden er niet meer. ODIN bleef compact voetballen, waardoor het amper kansen weg gaf. 

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Dit leverde zelfs de 0-2 op. Na onnodig balverlies werd de rechtsbuiten door een geweldige pass gelanceerd. Na een uur stond er dus 0-2 op het scordeboard. 10 minuten later volgde ook nog eens de 0-3. De eretreffer maakte ASWH in de 88e minuut, maar echt spannend werd het nooit meer. ODIN '59 is een favoriet voor de titel!