Een prachtig affiche zorgt ervoor dat ik mijn de-maximale-prijs-die-ik-voor-een-kaartje-betaal-is-50-euro principe heb verbroken. Landskampioen Monaco neemt het in het prachtige Louis II op tegen gevallen volksclub OM. 's Middags bezocht ik al een wedstrijd in het Franse bekertoernooi. 

Een treinrit van een kwartier brengt me van Menton naar Monaco. Een prachtige stad waar alles in de puntjes is geregeld. Na een wandeling van een kwartier komen we plotseling aan bij het stadion. In niets is te zien dat dit een voetbalstadion is. Het heeft een soort beige muren waar kantoren in gevestigd zijn. Om het vak te betreden moeten we onder het stadion door lopen. Op het moment dat ik het stadion binnenstap, valt het pas op hoeveel fans van Marseille er op de thuisvakken zitten. Zelf neem ik ook plaats in een soort verijdeld uitvak. Het vak naast ons is het daadwerkelijk het uitvak. Dat vak puilt ook uit. Op het moment dat de spelers beginnen aan de warming-up, staat het gehele vak op en gaat massaal achter het team staan. Met spandoeken en vlaggen geven zij hun gedeelte van het stadion kleur. Het gezang is hard. Zelfs de uitfans op de thuisvakken worden erin betrokken. Een prachtige sfeer ontstaat. Fantastisch!

Het niveau dat de supporters halen, haalt het team van OM niet. Binnen twee minuten schiet Monaco al op de paal. Een minuut daarvoor hadden de Monagasken al gescoord en dus ontsnapt Marseille aan een 2-0 achterstand binnen drie minuten. Monaco loopt volledig over Marseille heen en na een half uur staat het al 3-0. Toch blijven de fans in het uitvak gepassioneerd zingen en springen. Zij blijven hun ploeg steunen. Vlak voor rust wordt het geklungel in de verdediging van Marseille wéér afgestraft. De 4-0 is voor een groot aantal fans aanleiding tot een meer dan begrijpelijke woede uitbarsting. Zij stormen het vak uit, zo de sintelbaan op. De aanwezige stewards hebben hun handen vol aan de fans. Samen met de toegesnelde ME wordt een ouderwetse pitch-invasion ternauwernood voorkomen. De scheidsrechter heeft inmiddels al lang en breed voor de rust gefloten wanneer de rust in het vak terug is gekeerd. 

In de tweede helft doet Monaco het rustig aan. Gunstig voor Marseille, want ze komen er totaal niet aan te pas. Wel valt er nog een eretreffer te noteren, maar tot enige opwinding leidt dat niet. Na de 4-1 volgen namelijk snel de 5-1 en 6-1. Twee grote kansen worden zelfs nog gemist. Na afloop bedanken de spelers nog de fans, die daar begrijpelijkerwijs niets van hoeven hebben!