rsc Anderlecht - FC Rostov

Het seizoen gaat weer beginnen! Afgelopen zondag was ik er al bij in de ArenA. Daar verloor Feyenoor de supercup tegen PSV. Vandaag staat de eerste groundhop van het nieuwe seizoen op het programma. Hartje zomer, maar het lijkt buiten wel herfst. 

Wat doet deze foto hiernaast? Dat is een uitstekende vraag. Voordat we naar het chique Anderlecht gingen, bezochten we eerst nog een aantal stadions. We kwamen er immers toch bijna langs. De foto hiernaast is van het één-na-grootste stadion van België: Het Drie Linden stadion. 

Na de stadions van KV Mechelen, Racing Mechelen, RRC Boitsfort en Union St. Gilloise te hebben bezocht, was het langzaam aan tijd geworden voor de wedstrijd. Vorige week speelde Anderlecht 2-2 in Rusland. Een vrij gunstige uitgangspositie. We namen plaats op de tweede ring. Helaas hadden we een totaal verkeerd vak uitgekozen. We zaten in een vak vol dagjes mensen. Gelukkig zaten we wel naast het uitvak. Daarin zaten 100 fanatieke supporters die de 3000 km lange trip hadden gemaakt. 

De wedstrijd was niet om aan te gluren. Gelukkig konden we genieten van de sfeer uit het Russische vak naast ons. Niet alleen de sfeer daar was prima, ook een vrouwelijke supporter deed ons hart sneller kloppen. 

Anderlecht kon niet door de Russische verdediging heen komen. De Russen counterde een aantal keer vlijmscherp, wat zorgden voor een 0-2 eindstand!